In Nederland is het weer over het algemeen winderig en regenachtig. Maar het wordt ook wel eens heel erg lekker. Alhoewel, dat vindt niet iedereen! Als het in Nederland namelijk warm is, is het vaak gelijk érg warm. En 30 graden Celcius zonder wind en wolken dat zijn de meeste Nederlanders niet gewend. Je hoort dan ook uit veel hoeken geklaag, gezucht en gesteun. Maar ik heb voor de heethoofden onder jullie gelukkig een blog geschreven met drie van mijn beste tips om zo’n Nederlandse hittegolf te overleven. Op die manier kan je zonder geklaag lekker genieten van de weinige mooie dagen die Nederland heeft. Lees hieronder meer over mijn tips! 

Tip 1: een goede parasol 

Allereerst is het essentieel dat je een goede parasol hebt voor in de tuin. Je kan namelijk wel een hele lekkere loungeset hebben of geweldige ligbedjes, maar dat is nog steeds niet erg lekker als je ligt weg te smelten in de zon. Een beetje schaduw op je bol kan dus geen kwaad. Voor je lichaamstemperatuur (om een zonnesteek te voorkomen), maar ook voor je humeur! Zo kan je op je gemak een boekje lezen of een muziekje luisteren in de tuin zonder dat het veel te heet wordt. Geloof mij, met een goede parasol of zweefparasol hou je het zeker wel een paar uurtjes uit! Ook kan je deze heel gemakkelijk online aanschaffen, bijvoorbeeld op tuinmeubelland.nl. 

Tip 2: een heerlijk voetenbadje 

Daarnaast is het een handige tip om een opblaaszwembadje op te zetten in de tuin. Dat hoeft helemaal geen heel groot en mooi zwembad te zijn, maar gewoon een kinderbadje is voldoende. Op die manier kan je je voeten lekker koelen of als het echt heel heet is er af en toe in gaan zitten. Het is namelijk zo dat je enkels koelen je hele lichaam helpt om af te koelen! Ga dus lekker zitten en geniet van de koelte terwijl je een roseetje drinkt of een boekje leest. 

Tip 3: een ventilator 

Tot slot kan het heel lekker zijn om een goede ventilator aan te schaffen voor binnen. Zeker als je moet werken of studeren, dan is dit een must. Als het te heet is zal je je namelijk sneller niet goed kunnen concentreren en dat is natuurlijk niet handig. Een ventilator heb je in alle soorten en maten, maar er zijn zeker goed werkende ventilatoren te vinden die ook nog eens betaalbaar zijn. Kijk even online op Bol.com of Fonq en je hebt er zo eentje gevonden! 

Ivy

Ivy