De winter is in volle aantocht. We zitten op dit moment natuurlijk nog in de herfst maar de dagen worden kouder en langer. Tegelijkertijd zitten we ook nog altijd midden in de wereldwijde pandemie. We werken veel thuis en er zijn ook niet veel sociale activiteiten om te doen. Het is nog afwachten hoe de komende kerst eruit zal zien. Hoogstwaarschijnlijk zal het niet mogelijk zijn om met de gehele familie kerstdiner te doen en grote kerstfeesten zullen er ook niet inzitten. Maar we kunnen met het gezin wel nog een fantastisch kerstdiner op tafel zetten. Daarom bespreken we in dit artikel de beste en lekkerste gerechten voor in de winter.

Kaasfondue

Menig Nederlander gaat graag op wintersport. Vaak in de winter of in het voorjaar. Er zijn vele fantastisch leuke dingen aan wintersporten. Natuurlijk de piste op maar ook na het skiën is de wintersport ontzettend leuk. Tijdens de apréski bijvoorbeeld en natuurlijk met lekker eten. Een van de beste en lekkerste gerechten dat bij wintersporten hoort, is kaasfondue. Alhoewel wintersporten er waarschijnlijk niet in zal zitten dit jaar is het wel nog mogelijk om een goede kaasfondue te doen. Kaasfondue kopen kan ook online. Kaas kopen in de supermarkt is natuurlijk ook goed mogelijk maar Raclette kaas kopen is een ander verhaal. Deze speciale kaas kun je makkelijker online bestellen.

Beef wellington

Beef Wellington is een luxe Engels gerecht dat heerlijk is. Het gerecht is beroemd en ook gemaakt door bijvoorbeeld Gordon Ramsay. Voor dit heerlijke gerecht heb je een grote ronde ossenhaas nodig die je omringt met bladerdeeg waartussen een laag gemixte champignons, kruiden en ui bevindt. Een goed uitgevoerde Beef wellington is een heerlijk en luxe Kerst gerecht.

Gourmetten

Net zoals kaasfondue, is ook gourmetten een ontzettend gezellige en leuke manier om samen het kerstdiner te vieren. Bij een goede gourmet hoort natuurlijk veel vlees, maar je kunt ook hele andere dingen bakken op de plaat, van eieren en pannenkoekjes, tot groente en vegetarische tofureepjes. Zorg ook dat je lekkere sauzen hebt, naast mayonaise en ketchup is knoflooksaus, barbecuesaus en satésaus ook heerlijk.

Samen met de hele familie?

De realiteit is dat het deze kerst waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om met de hele familie het kerstdiner te eten. Door de pandemie zijn er nu eenmaal nog altijd veel maatregelen en het is niet de bedoeling dat we met te veel mensen bij elkaar gaan zitten. Toch is dit juist voor bijvoorbeeld oma’s en opa’s ontzettend jammer. Een alternatief is om allemaal via videobellen alsnog samen te kunnen eten.

Ivy

Ivy