Net als voor honden, is ook de voeding van katten enorm belangrijk. De juiste voeding zorgt ervoor dat een kat vitaler kan leven. Goede voeding draagt bij aan betere ontlasting, een gezonde vacht en een levendigere kat. Daarnaast kunnen katten met overgewicht eerder last krijgen van hun botten en gewrichten. Een mens met overgewicht zit immers ook minder goed in zijn of haar vel en zal ook eerder last krijgen van zijn of haar lichaam. Over het algemeen eten katten minder ‘mensenvoedsel’ als honden. Kattenbrokken van bijvoorbeeld Henry Schein zijn erg populair onder de kattenliefhebbers. Deze brokken bevatten alle essentiële voedingsstoffen en dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van uw kleine harige viervoeter. Naast de brokken kunt u uw kat ook natvoer, luchtgedroogde voeding or rauwe vleesvoeding geven. Katten zijn van nature jagers en zijn daarom bestand tegen het eten van rauwe voeding. Uw kat zal het zeer smakelijk vinden als u bijvoorbeeld een rauwe kippenpoot als avondmaal geeft.

Voorbeelden van de juiste voeding

In de ideale situatie krijgt een kat twee maal per dag te eten en kan de kat zelf niet kiezen wanneer hij/zij het eten op eet. Dit zorgt er tevens voor dat uw kat weet op welke tijdstippen hij/zij thuis moet zijn. Hierdoor kunt u de kat gemakkelijker binnen houden, indien nodig. De hoeveelheid aanbevolen voeding hangt af van het type voeding dat u geeft. Meestal zal deze hoeveelheid weergegeven staan op de verpakking van het product. Het is dus belangrijk om bij eventuele wisseling van voeding te achterhalen wat de nieuwe toegediende hoeveelheid is. Over het algemeen geldt wel dat een kat van duur voer, een mindere hoeveelheid nodig heeft. Grote merken uit de supermarkt leveren over het algemeen geen uitstekende voeding. Uw dierenspeciaalzaak zal kwalitatief betere voeding kunnen leveren.

Eigenschappen van de juiste voeding

De smakelijkheid van de voeding is ook voor katten zeer belangrijk. Gezond voedsel hoeft, net als bij mensen, niet persé een nare smaak te hebben. Daarnaast kan een vaste samenstelling van het voedsel zorgen voor een vermindering van klachten als diarree en huidproblemen. Door de juiste voedingsstoffen kan een kat teven meer lichaamsweefsel aan maken. Hierdoor kan het beestje een gezonde groei doormaken. Tekenen van slechte voeding kunnen aangeven dat u eventueel over kunt stappen naar een ander merk of soort voeding. Een slechte vacht en veel verharen kunnen bijvoorbeeld zo een teken zijn. Evenals dunne diarree is een teken van slechte voeding. Zelfs de eigenschappen van uw kat kunnen veranderen naarmate u uw voeding aan past.

Ivy

Ivy