Ben je een type dat elk jaar naar dezelfde camping gaat en wil je een keer wat anders, maar heb je geen idee wat je allemaal kan doen met je kinderen? Doe dan hier inspiratie op. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Een keer iets anders

Wanneer je kinderen wat ouder worden is een andere omgeving dan steeds diezelfde camping ook wel eens leuk. Doe eens iets origineels met je kinderen! Overnacht in een stoere boomhut of in een rijdende trein, boek een yurt of ga op zeilvakantie. Het is ook leuk om samen op survivalcursus te gaan. Je kan ook op een ouder-kindvakantie gaan waarbij je elke dag creatieve workshops doet. Natuurlijk kan je ook een keer met een hangmatje in de jungle gaan slapen. Daarnaast zijn er ook leuke vakanties bij boeren, waarbij je meehelpt op de boerderij. Of neem je kinderen mee naar het buitenland en laat ze iets goeds doen voor minderbedeelde kinderen. Verras je kind eens met iets anders, hij of zij zal deze unieke ervaring nooit vergeten.

Low-budget

Wel veel zin om leuke dingen te doen, maar niet zo veel geld? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Kijk eens naar vakanties waarbij je gratis je huis ruilt met die van een ander. Je kan ook een wandel- of fietsvakantie doen, waarbij je steeds wisselt tussen goedkope bed & breakfasts. Koop een simpel koepeltentje en zoek naar kleinschalige campings of pas gratis op iemands huisdier, waarbij je meteen gebruik mag maken van zijn of haar huis. Tenslotte kan je bij mooi weer ook een nachtje in eigen tuin slapen, onder de sterrenhemel. Daarnaast kan je qua goedkope activiteiten ook een hoop bedenken, zoals wandelen door een bunkerroute, uitwaaien op het strand, in een natuurplas zwemmen, of zelf een speurtocht door een bos maken. Kinderen hebben niet veel nodig om het naar hun zin te hebben. 

Lekker dichtbij

Heb je nog jongere kinderen, dan is het vaak prettig om wat dichter bij huis te zijn, zodat je niet lang hoeft te rijden. Wist je dat Nederland ook super mooie plaatsen heeft? Zoek eens naar vakantie huisjes Nederland. Er is nog zoveel moois te ontdekken! Wil je een keer volledig ontzorgd worden? Zoek dan naar all inclusive Nederland. Vermaak, accommodatie en eten zit er allemaal al bij. Je kan nu een keertje écht relaxen, zonder dat je steeds maar weg moet gaan om iets leuks te bezoeken. Dat is pas echt vakantie. 

Ivy

Ivy