Infrarood verwarming zien we al jaren terug in bijvoorbeeld sauna’s. Maar tegenwoordig is het ook een steeds populairdere manier van het verwarmen van woningen. In dit artikel bespreken we de voordelen van infrarood verwarming. Het eerste fijne aspect van deze verwarmingstechniek is dat u, wanneer u overtuigd bent, zonder al te veel moeite infrarood verwarming kunt aanschaffen. U hoeft niet het hele huis om te bouwen.

Kosten

Infraroodpanelen bevatten geen bewegende onderdelen, dus er kan eigenlijk maar heel weinig mis mee gaan. De eenvoud van hun ontwerp en hun unieke ‘in het stopcontact en klaar’ functionaliteit betekent dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben tijdens hun levensduur en dat u daarom geen bijkomende kosten maakt. Traditionele verwarmingssystemen moeten daarentegen regelmatig worden onderhouden en professioneel worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren.

Doordat infrarood panelen op een totaal andere manier werken dan traditionele convectoren, door objecten te verwarmen en niet de lucht eromheen, gaat er door een slechte of ondermaatse isolatie veel minder warmte verloren uit een ruimte. Dit betekent dat ze minder lang hoeven te worden ingeschakeld dan hun traditionele tegenhangers, waardoor u op nog een andere manier geld bespaart. Infrarood panelen kopen kan gemakkelijk online.

Temperatuurverschillen

Bij convectieverwarming komt warme lucht meestal bij het plafond terecht en koude lucht zit meestal op vloerniveau. Met infrarood verwarming zijn de temperatuurverschillen in een kamer veel kleiner, zodat u kunt genieten van een constantere temperatuur zonder koude plekken!

Stijlvol

Een ander fantastisch aspect van infrarood panelen is dat ze stijlvol zijn. Je kunt een infrarood paneel zelfs met een print erop krijgen. Ook is het mogelijk om een infrarood paneel als spiegel te laten functioneren. Infrarood verwarmingspanelen kunnen aan de muur of aan het plafond worden geïnstalleerd. Deze innovaties betekenen dat u een aanzienlijke hoeveelheid ruimte op de lagere muur bespaart als u er een installeert; ruimte die voorheen zou zijn ingenomen door een omvangrijke radiator. Dus door uw bestaande kachels te vervangen door IR-modellen, bevrijdt u effectief alle voorheen 'dode' ruimte in uw huis of kantoorruimte, waardoor u deze vrijmaakt voor een echt meubelstuk of gewoon om uw kamer ruimer te maken.

Minder allergie

Omdat infrarood niet afhankelijk is van lucht voor het transport van de warmte (zoals conventionele convectie verwarmingen, bijv. radiatoren), is er veel minder luchtbeweging, wat betekent dat stof en allergenen niet door een kamer circuleren, waardoor hun impact wordt verminderd.

Ivy