Mocht je dak toe zijn aan renovatie of als jij graag een nieuw dak wil hebben, dan is het een idee om aan EPDM dakbedekking te denken. EPDM dakbedekking is van zeer goede kwaliteit en je kunt zelf de dikte kiezen. Je kunt EPDM op maat bestellen zodat het perfect is voor het dak dat je nodig hebt en bij jouw situatie past. Mocht je niet precies weten wat je nodig hebt, dan kun je het bedrijf inschakelen of zij jou kunnen helpen. Zij zijn hierin gespecialiseerd en weten precies hoeveel en wat je precies nodig hebt. Zij zorgen ervoor dat je de juiste hoeveelheid aan EPDM op maat bestelt.

EPDM dakbedekking heeft veel voordelen

Als je gebruik maakt van EPDM dakbedekking, dan heb je met een aantal voordelen te maken. Je kunt EPDM dakbedekking namelijk gemakkelijk leggen en het is ook nog eens heel duurzaam. Als je dit besteld, heb je vaak ook nog eens jarenlange garantie. De levensduur wordt trouwens geschat op wel 50 jaar! Je kunt dus heel lang genieten van EPDM dakbedekking. Het leggen van EPDM dakbedekking scheelt ook nog eens tijd vergeleken met andere dakbedekkingen, omdat je het alleen maar hoeft te verlijmen. Je hoeft verder geen andere handelingen te verrichten. Dit scheelt dus ook geld, omdat je niet veel extra’s hoeft te kopen. Als je niet goed weet hoe je het moet leggen, dan kun je eventueel het bedrijf bellen waar je de dakbedekking hebt gekocht. Zij helpen je graag om de dakbedekking op de juiste manier te leggen.

EPDM kit

Als je EPDM dakbedekking hebt kan het zijn dat je gebruik moet maken van EPDM kit. Let erop dat er verschillende soorten EPDM kits zijn en dat je dus de goede aanschaft die bij jouw situatie past:

  • EPDM bodemlijn voor het verlijmen van horizontale oppervlakken. Dit wordt ook wel hechtlijm genoemd. Je gebruikt dit echt alleen voor het verlijmen van horizontale oppervlakken.
  • EPDM contactlijm voor naadverbindingen, randen en opstaande randjes. Je gebruikt dit voor de verlijming van de randen en opstanden van je dak. Ook de naadverbindingen lijm je hiermee.

Wees goed voorbereid als je begint met verlijmen. Zorg voor een schone werkplek en haal alle materialen die in de weg liggen weg. Werk op een schone en opgeruimde plek, hierdoor voorkom je dat de dakbedekking beschadigt raakt. Dit zou natuurlijk zonde zijn.

Ivy

Ivy