Is het jou ook opgevallen dat er over het algemeen liever niet gepraat wordt over de moeilijke dingen? Alleen de luchtige en leuke onderwerpen worden op diverse blogs aangekaart. Daar heb ik geen zin in. Mijn blog magazine zal allerlei uiteenlopende onderwerpen behandelen, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en bevindingen. Zo ben ik afgelopen week bijna beroofd. Midden in de nacht stonden er inbrekers in de woonkamer. Gelukkig heb ik thuis mistbeveiliging dus de daders hebben uiteindelijk niets gestolen of kapot gemaakt. Door het hele gedoe realiseerde ik me wel hoe serieus belangrijke goede huisbeveiliging is. Voor de veiligheid van al mijn volgers en trouwe lezers bespreek ik vandaag het belang van goede huisbeveiliging.

Materiële en immateriële schade

Wellicht woon je in een veilige buurt en zie je al die inbraakpreventie middelen niet zo zitten. Huisbeveiliging is geen prioriteit voor jou. Daar ga je dus al de mist in. Inbrekers kijken niet naar hoe veilig een woonwijk is om er vervolgens met een boog omheen te gaan. Criminelen kunnen overal en elk moment toeslaan. Wanneer dat gebeurt, zit jij met de gebakken peren. Je loopt namelijk ten eerste materiële schade op. Daarnaast krijg je ook te maken met immateriële schade. Dierbare spullen liggen kapot op de grond en je voelt je niet meer veilig eigen huis. Had je toch maar een goede huisbeveiliging.

Voorbeelden van goede huisbeveiliging

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw woning of bedrijfspand beter kunt beveiligen. De ene optie kost meer en werkt daardoor beter dan de ander. Dit geldt bijvoorbeeld enorm bij de verschillende soorten inbraakalarmen die er op de markt zijn. Het is sowieso een aanrader om een inbraakalarm aan te schaffen. Het systeem waarschuwt zowel jou als een speciale dienst op afstand. Dat is natuurlijk wel zo prettig. Een ander voorbeeld van goede huisbeveiliging is een buurtpreventie. Door middel van een WhatsApp Buurtpreventie groep en bord ben je direct als buurt een stuk veiliger. Uiteraard zijn er nog veel meer inbraakpreventie middelen. Persoonlijk gebruik ik mistbeveiliging. Mistbeveiliging heeft ervoor gezorgd dat het afgelopen week goed afliep.

Mijn ervaringen met mistbeveiliging

Niet veel mensen zijn bekend met mistbeveiliging. Ik kende het eerst ook niet totdat mijn partner het voorstelde. Door middel van mistbeveiliging beveilig je jouw woning of bedrijfspand optimaal. Mistbeveiliging werkt namelijk als volgt. Wanneer de inbreker de sensor activeert, slaat de mistgenerator aan. Vervolgens ontstaat er een dikke laag mist. De criminelen zien niets meer. Bovendien is de mist van mistbeveiliging geheel onschadelijk. Zowel je producten en waardevolle bezittingen als eventuele huisdieren lopen er geen schade van op. Dankzij mistbeveiliging blijven je spullen dus veilig en is het lastiger voor de inbrekers om iets te stelen. Ideaal! De mistbeveiliging heeft er bij mij toen ook voor gezorgd dat de hele situatie met een sisser afliep.

Ivy

Ivy