Iedereen heeft wel zo'n oom die op verjaardagen aan het pochen is over zijn aandelenportefeuille en hoeveel rendement hij dat kwartaal al heeft behaald. Die ooms zijn er steeds meer, want beleggen is hot! Tijdens de verjaardag van mijn moeder heb ik tientallen minuten geluisterd naar een betoog van mijn eigen oom over waarom ik aandelen in drones zou moeten kopen. Het was een groeiende markt, drones zouden alleen nog maar belangrijker worden in de toekomst en als je er nu met een paar duizend euro instapte, was dat bedrag sowieso binnen een aantal jaar verdubbeld. Ik had er een hard hoofd in. Volgens mij werkt het niet zo eenvoudig als mijn oom mij voorspiegelde. Maar hoe het dan wel precies werkt, wist ik eerlijk gezegd niet. Zonde, besefte ik al snel. De rente ligt immers al jaren op zijn gat. Vandaar dat ik besloten heb om me te verdiepen in het beleggen!

Een handelsplatform als tussenstation voor de aandelenmarkt

Om helemaal in je eentje lukraak aandelen te kopen is niet aan te raden, wordt mij al snel geleerd. Verstandiger is het om een handelsplatform te gebruiken als tussenstation. Hier kun je via een broker beleggen in aandelen. Nog steeds kun je zelf kiezen wat je interessant vindt om te beleggen. Zo zijn er handelsplatforms voor aandelen, cryptocurrency of grondstoffen. Al deze markten hebben hun eigen voor en nadelen. Van grondstoffen weten we bijvoorbeeld dat het vaak relatief waardevaste producten zijn. De goud, zilver en graanprijs doen nooit gekke dingen. Cryptocurrency is een nieuwe markt die heel veel mensen enthousiast maakt, maar waarbij het ook heel lastig is om te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Bij het kopen van aandelen kun je investeren in een bedrijf of markt waar jij persoonlijk affiniteit mee hebt. Zo kiezen veel mensen ervoor om aandelen te kopen van groene bedrijven die aan de energietransitie meewerken.

Het beste handelsplatform 2021 is eToro

Een goede plek om als startende belegger te beginnen, is het handelsplatform eToro. Zij zijn uitgeroepen tot beste handelsplatform 2021. Op eToro betaal je zoals op de meeste handelsplatform een periodiek bedrag voor de service. Hier krijg je wel veel voor terug. Zo kun je live koersen bekijken, heb je de beschikking over analyse tools en krijg je algemene informatie over de activa. Indien dit alles ietwat overweldigend klinkt (zoals wel het geval was voor ondergetekende), kun je eerst beginnen met een demo-account en virtueel geld. Zo leer je spelenderwijs meer over beleggen, zodat je je pocherige oom op de volgende verjaardag eens flink inhoudelijk onder vuur kunt nemen!

Ivy

Ivy