In elke Amerikaanse serie of film komt er wel een scene voorbij met de welbekende Amerikaanse overkappingen. In oude cowboy films zie je stoere cowboys met een biertje in hun hand en een sigaret in hun mond achterover geleund zitten op de veranda. Films uit de tijd van Audrey Hepburn en Marilyn Monroe laten zien dat de porch de meest romantische plek is om iemand te kussen. Overkappingen staan wereldwijd bekend als romantisch, praktisch, en een zicht voor het oog.

Wat is nou precies een overkapping?

 

Een overkapping, het woord zegt het al, is een soort ‘dakje’ in de tuin. Het kan een veranda zijn, een prieeltje, een rozenboog, een pergola, een paviljoen, of zelf een schaduwdoek. Als het maar een ‘overkapping’ is over een stukje tuin, of land. Veel mensen huren een overkapping voor feestjes in de tuin zoals een bruiloft. Maar jij kunt zelf iedere dag een feestje van de tuin maken, met overkappingen! Het mooiste is dat  je ze kan inrichten naar je eigen smaak. Licht of donker gelakt hout, simpel of met versieringen, industrieel en strak, of vol planten en bloemen. Je kunt zelfs milieuvriendelijke overkappingen kopen!
Met een paviljoen heb je echt een stukje afgezet gebied. Een veilig plekje beschut van regen en wind, waarbinnen je alles kunt doen wat je wil. Zo kun je er een speelhuis voor je kinderen van maken, of een groentetuin in kweken. Een paviljoen is een kleine blokhut, die je makkelijk in de tuin of op je land kan plaatsen.

Waarom overkappingen?

Een overkapping geeft uw tuin een stukje sfeer, het geeft de indruk dat je op vakantie bent in een warm land. Stel je voor dat je op je dakterras zit, glas wijn in de hand, de zon gaat onder, en je geniet heerlijk van de rust onder je pergola, die vol hangt met rozen. Een Spaanser of Italiaanser beeld bestaat bijna niet! Overkappingen geven ook de kans om planten die slecht tegen te veel zon of teveel regen kunnen, te kunnen groeien. Daarnaast is het een ideaal beschermd schuilplekje waar je met je gezin buiten zit, maar toch geborgen.

Benodigdheden: een tuin.

De meeste mensen zoeken overkappingen voor in de tuin, maar het is zeker de moeite waard bij een stuk land, speeltuin, dakterras, binnentuin of ergens anders met ruimte. Als je twijfels hebt over overkappingen, kijk dan even op de site naar de foto’s. Je ziet gegarandeerd iets dat bevalt!

Ivy

Ivy