Veel van ons moesten de afgelopen anderhalf jaar thuiswerken. Dat betekende voor veel van ons dat wij de extra slaapkamer moesten omtoveren tot een werkkamer. Voor vele betekende dit ook dat ze extra bureaustoelen en andere kantoorartikelen nodig hadden om goed te kunnen werken vanuit huis. Een goede werkhouding is namelijk ontzettend belangrijk. Het kan erg slecht zijn als u 8 uur lang per dag de verkeerde zithouding heeft. Ik sprak hier laatste over met mijn lokale fysiotherapeut Fysio Hilversum. Hier ga ik vaak naar toe voor fysiotherapie en ik merkte dat chiropractie ook steeds populairder werd. Fysio Hilversum vertelde dat juist door de pandemie er een grotere vraag is chiropractie. Blijkbaar hebben veel van ons geen goede werkhouding. Op den duur gaat dit lijden tot pijn in je onderrug, schouders, of zelfs in de rest van je lichaam.

 

Wat is chiropractie?

Veel mensen weten wat een fysiotherapeut doet, maar weten niet wat een chiropractor doet. In tegenstelling tot fysiotherapie kan een chiropractor met relatief korte en weinig behandelingen pijn in uw lichaam verlichten. Chiropractie is gericht op het manipuleren en corrigeren van uw gewrichten. Door een verkeerde zithouding te hebben kunnen uw ruggenwervels verkeerd gaan staan. Omdat in uw rug uw gehele zenuwstelsel zit kan dit voor veel pijn zorgen in uw hele lichaam. Als eenmaal een spier of wervel een zenuw gaat knellen moet de plek van het gewricht gecorrigeerd worden. Dit gaat vaak gepaard met een poppend of knakkend geluid. Dat is het geluid van lucht die tussen de gewrichten zit die ontsnapt. Dat betekent ook dat het gewricht corrigeert is en dat zou direct de druk op de zenuw moeten verminderen. Voor enorme knellingen zijn soms meerdere behandelingen nodig, maar soms kunnen een aantal correcties al genoeg zijn.

 

Een stijgende vraag naar chiropractors

Fysio Hilversum heeft een duidelijke stijging gezien in het aantal mensen dat vraagt naar chiropractie. Vroeger werd het gezien als een alternatievere vorm van genezing, ondertussen is het heel gewoonlijk geworden. Denk alleen niet dat jij zelf een gewricht kan corrigeren. Net zoals met fysiotherapie moet iemand hier speciaal voor zijn opgeleid. Fysio Hilversum kan gelukkig chiropractie aanbieden en heeft genoeg mensen in huis om de aan de stijgende vraag te voldoen. Chiropractie is een uitkomst voor vele van ons. Zeker omdat wij waarschijnlijk niet meer terug zullen gaan naar ons oude patroon. Velen van ons blijven deels thuiswerken. Heeft u door al dat thuiswerken last van uw rug of heeft u pijn ergens anders in uw lichaam? Overweeg dan eens chiropractie. Waarschijnlijk kunt u dit goed gebruiken.

Ivy

Ivy