Alle kledingwinkels binnen handbereik hebben is een van de grootste voordelen van online shoppen. Natuurlijk is het leuk om af en toe met vriendinnen of alleen even in de stad een winkel in te duiken maar de drukte en de chaos van de drukke winkelstraat is niet altijd even fijn. Bij thuiskomst is de kans groot dat je moe bent en niet eens alles hebt kunnen vinden wat je nodig hebt. Sinds kort ben ik online shoppen daardoor enorm gaan waarderen. Zodra ik een beetje weet wat ik zoek, is het heel makkelijk om het ook daadwerkelijk te vinden. Het is niet dat ik het daardoor minder leuk vind om naar de stad te gaan. Integendeel, als ik al de nodige dingen al op het internet heb gevonden, voel ik minder druk om het in de stad nog op te zoeken en hierdoor is mijn aandacht veel meer bij mijn gezelschap of mijn omgeving.

Schoenen shoppen

Vooral schoenen vind ik lastig om te vinden in de stad. Vaak zijn de winkels vol, is er geen plek om te zitten en duurt het lang voordat je een medewerker hebt gevonden die de juiste maat van achter kan pakken. Als de medewerker de goede maat heeft gevonden en terug komt, voelt het alsof ik in no time moet besluiten of de schoenen wel bij mij passen. Ik loop er een paar passen mee door de winkel maar eigenlijk ben ik veel drukker met de mensen om me heen dan met de schoenen zelf. Daardoor haal ik mijn schoenen eigenlijk altijd online. Het risico daarvan is dat ze niet passen, maar retouren is zo gedaan. Laatst vond ik bijvoorbeeld hele leuke schoenen bij het merk ara. Voor de zekerheid had ik de schoenen in twee maten besteld. Maat 38 paste perfect en een week nadat ik het andere paar had teruggestuurd, had ik het geld al op mijn rekening.

Moment van rust

Bovendien kun je echt een moment van rust creëren.  Ik vind het zo fijn om met een dekentje over mijn schoot lekker te struinen door het internet. Je hoeft niets en je mag alles, zo voelt het. Het is zelfs mogelijk om onverwacht iets tegen te komen waarvan je denkt: hey dat had ik altijd al nodig. Je kan in dat geval gelijk iets opzoeken en het bestellen. Zoals bijvoorbeeld wandelschoenen dames. Elke keer als ik naar het bos ging dacht ik: ik heb nog wandelschoenen nodig. Telkens vergat ik het. Maar inmiddels staan ze te pronken in de gang en heb ik er al meerdere wandelingen mee gemaakt.  

Ivy