Als jij werkt bij een klein bedrijf, of je bent zelf de eigenaar van dit bedrijf, dan heb jij waarschijnlijk allerlei verschillende werkzaamheden. Dit omdat er niet voor elke individuele taak iemand in dienst is. Zo is er waarschijnlijk ook niemand die specifiek nadenkt over het verwerken van bedrijfsafval. Uiteraard is dat niet zo gek, maar het heeft wel een aantal gevolgen. Vaak wordt er niet voldoende gedaan om te recyclen, terwijl daar toch een aantal belangrijke voordelen aan zitten. Misschien is het voor jouw bedrijf tijd om na te gaan denken over hoe er beter gerecycled kan worden. Daar zijn een aantal redenen voor, en die zal ik jou hier uitleggen.

Goedkoper

Door te recyclen kan het goed zijn dat de kosten van het bedrijf voor het wegwerken van afval omlaag gaan. Veel bedrijven huren een rolcontainer voor restafval om die op een vast moment te laten legen. Hier wordt dan een bepaald bedrag betaald, Door naast de restafvalcontainer ook nog containers hebt voor verschillende materialen die je kunt recyclen te hebben, kan je deze kosten lager maken. Voor het ophalen van recyclebaar materiaal wordt vaak minder geld in rekening gebracht. Het bedrijf dat dit afval ophaalt kan immers nog iets verdienen aan het afval.

Betere reputatie

Consumenten, maar ook potentiële partners en werknemers zijn steeds meer bewust van het belang van recyclen. Een groen imago wordt dan ook steeds belangrijker voor het runnen van een business. Uiteraard ziet niet iedereen direct dat je afval recyclet, maar het is wel een indicatie van een zekere bedrijfscultuur. Een belangrijke deal mislopen omdat een potentiële partner liever zaken doet met een groenere concurrent is natuurlijk doodzonde. Voor de PR gaat het vaak om de kleine gebaren, en afval recyclen hoort daar absoluut bij.

Hygiëne

Het is een stuk makkelijker om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen als het om hygiëne gaat wanneer afval goed gescheiden wordt. Door bijvoorbeeld organisch afval, vaak GFT-afval goed te scheiden kan je het verspreiden van bacteriën en ziektekiemen beperken. Door deze afvalbak op een tactische plek te zetten verspreiden deze bacteriën (en vliegjes) zich niet door de rest van het pand. Ook blijven de afvalbakken een stuk schoner, al is het sowieso belangrijk dat deze regelmatig schoongemaakt worden.

Een duurzame toekomst

Uiteraard is het ook gewoon goed voor de samenleving als geheel. Door schaarse grondstoffen een langere levensduur te geven wordt de behoefte aan het uitputten van deze grondstoffen lager. Niet alleen is dit goed voor onze aardbol, maar ook voor de economie. Elke grondstof heeft namelijk meer waarde wanneer het hergebruikt wordt.

Ivy