Er komt waarschijnlijk een keer een moment in je leven dat je denkt: Ik ben mijn huis zat. Of misschien niet zo zeer het huis zelf, maar wel de manier waarop het erbij staat. Je interieur staat er al jaren hetzelfde bij, de vlekken zijn inmiddels niet meer weg te werken en de woonkamer is sinds de gezinsuitbreiding voor het mooie net te klein. Jij en je partner sparren al een tijdje over het wel of niet verwezenlijken van die uitbouw. En na zorgvuldig wikken en wegen zijn jullie er klaar voor: Het is tijd voor een verbouwing!

Waar te beginnen?

De plannen zijn rond en het moment van verbouwen begint steeds dichterbij te komen. Terwijl je het speelgoed van de kinderen opruimt denk je aan alles wat er ingepakt moet worden voordat de verbouwing kan beginnen. Wat wil je bewaren en wat kan er weg? Wat heeft nog waarde voor je en waar had je eigenlijk jaren geleden al beter afscheid van kunnen nemen? Zo’n verbouwing is het uitgelezen moment om al je spullen eens uit te zoeken en de dingen die je niet meer gebruikt ook daadwerkelijk weg te doen. In plaats van ze te bewaren, omdat het misschien later ooit eventueel nog wel eens van pas zou kunnen komen. Als stok achter de deur kun je een afvalcontainer huren. Zo kun je in de aanloop naar de verbouwing toe alvast je spullen sorteren. Maak hierbij duidelijk onderscheid tussen de items die je nog zult gebruiken en al wat echt weg kan. Zo creëer je rust en ruimte voor nieuwe dingen in jullie huis.

Klussen maar!

Wanneer je jouw uitzoektaak volbracht hebt is het tijd om de afvalcontainer om te ruilen voor een puincontainer. De verbouwing begint! Stap voor stap zien jullie je huis veranderen in het droomhuis wat jullie al een hele tijd voor ogen hadden. En terwijl de bouwvakkers aan de gang zijn kunnen jullie niet wachten op het moment dat alle nieuwe meubels geleverd worden. Het duurt nu niet lang meer voordat je alles in kunt gaan richten. Het einde is in zicht! Nog éénmaal een berg afval vanwege al het verpakkingsmateriaal wat om de nieuwe spullen heen zit. En dan is het klaar, het project is ten einde. Jullie huisje is af, de rommel is weg en al wat jullie nu nog hoeven is heerlijk genieten van het mooie resultaat. Zittend op jullie nieuwe comfortabele bank, dromend over jullie volgende project…

Ivy

Ivy